Aquavisning, Kabelvåg

Nordland


Velkommen til Aquavisning/ Lofotakvariet

 

 

Aquavisning AS er samlokalisert med Lofotakvariet i Kabelvåg. På Lofotakvariet kan du oppleve laksen på nært hold i våre to laksemerder som ligger lett tilgjengelig nede på kaia. Besøkende får kunnskap og opplevelse knyttet til havbruksnæringa gjennom utstillingen “Kunsten å sameksistere”, en interaktiv utstilling som tematiserer balansegangen mellom de ulike næringsinteressene i havområdene og setter fokus på marint miljø, økologi og næringsmessig sameksistens.

 

 

Ved Lofotakvariet kan man også studere vår spennende undersjøiske verden, med fisk og sjødyr fra kysten utenfor Nord-Norge. Her kan besøkende følge livet i havet fra fjæresteinene til det dypeste hav, samtidig som man får et innblikk i det maritime, økologiske system. Her er 23 små og store akvarier, selbasseng, oterdam og mye mer.
Lofotakvariet samarbeider med Nordlaks i Digermulen om visningsturer, der du kan oppleve og lære om hvordan et moderne norsk oppdrettsanlegg fungerer.

 

 

Turene arrangeres hele året og må forhåndsbestilles.

Vi skreddersyr og gir pristilbud på forespørsel. Beregnet tid for en slik visningstur vil være ca 6 timer, og passer godt både for individuelle og grupper i alle aldre.

Lofotakvariet har et tilbud til alle aldersgrupper, og er en av Nord-Norges mest besøkte turistattraksjoner.